Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за 166 (2002), 2.5/3.0 V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от leketo84 Покажи съобщение
    http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html Данъка е ясен виж каското е както ти си го направиш
    Благодаря! Много полезен сайт!

---------- Post added at 00:51 ---------- Previous post was at 00:47 ----------

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
    2.5 не е лош двигател.Средният разход е около 11л бензин.Върви доста добре и в ниски и във високи обороти.Хубав двигател е.Обслужването му е колкото на JTД, но е неудобен за ремонт.Нещо електрониката се оказва, че му е слабо място.
    Да, и аз съм чувал от доста места, че Алфите и въобще италианките са доста неудобни за ремонт, но лично не съм се сблъсквал.

Comment

2.5 не си заслужава, не върви много а харчи. 3,0 е добре, но 2.0 V6 Турбо за мен е най удачен - при нормално каране харчи най малко от 6-цил. мотори. На дълъг път има най добър демараж, с един "чип" става най бърз и му е най тънка гражданската.

Comment

gigi е доста прав Не е лошо колегата да погледне и с този двигател екземплярите и накрая каквото сабя покаже !
        Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

gigi е доста прав Не е лошо колегата да погледне и с този двигател екземплярите и накрая каквото сабя покаже !
          Ще погледна и този вариант. За мен е важно автомобилът да е надежден, защото често пътувам до Германия и ми трябва кола, на която да мога да разчитам. Ясно ми е, че ремонтите, данъка и другите разноски ще са по-големи от сегашните ми, но ако колата е здрава и се налагат предимно обслужващи ремонти и рядко нещо непредвидено, то тогава моделът си заслужава!
          Да попитам само (отново казвам, че темата "Алфа Ромео" е напълно нова за мен) - както разбирам 2.5 и 3.0 са атмосферни, така ли? Или греша?

Comment

Първоначално публикувано от Don Vitorio Покажи съобщение
            Ще погледна и този вариант. За мен е важно автомобилът да е надежден, защото често пътувам до Германия и ми трябва кола, на която да мога да разчитам. Ясно ми е, че ремонтите, данъка и другите разноски ще са по-големи от сегашните ми, но ако колата е здрава и се налагат предимно обслужващи ремонти и рядко нещо непредвидено, то тогава моделът си заслужава!
            Да попитам само (отново казвам, че темата "Алфа Ромео" е напълно нова за мен) - както разбирам 2.5 и 3.0 са атмосферни, така ли? Или греша?
            единственият турбо бензин е 2.0 V6 166 са достатъчно надеждни, при добра поддръжка са практически нечупливи все пак това е премиум клас модел за марката.
            единственият мотор, който може да се смята за потенциално ненадежден при 166 е 2.0 TS но пък има колеги карат с него хиляди километри и нямат проблеми.
            Last edited by nightroller; d.m.y г., 01:01.
            Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Дам атмосферки са ! И реват много лошооо
              Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Дам атмосферки са ! И реват много лошооо
                ми при пик на мощността при 6000 оборота остава да са и тихи
                Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Определено събудихте интереса ми към модела! Ако се стигне до оглед и пробно каране, ще споделя впечатления!

Comment

Първоначално публикувано от Don Vitorio Покажи съобщение
                    Определено събудихте интереса ми към модела! Ако се стигне до оглед и пробно каране, ще споделя впечатления!
                    споделяй смело тука всички си обичаме модела и ще се кефим да четем отзиви
                    Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Така - попадна ми 166-ца 2.0 V6 Turbo, 6-степенна ръчна. Имам и възможност да я пусна на пълна диагностика. Какъв разход дава този мотор? Доста съм заинтригуван засега...
                      П.П.: Това ли е въпросният "потенциално ненадежден" TS мотор???
                      Last edited by Don Vitorio; d.m.y г., 12:42.

Comment

Средния разход на 2.0Турбо е 11/100 по ИЦС-а..Като карам 60% извънградско 40% градско с 100-110.До няколко дена ще приключа и с монтажа на газовата и ще ти кажа колко ще харчи на газ.
                        Проблемен двигател е 2.0Туин Спарк 155к.с.
                        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                        Opel Astra J
                        ex:
                        Alfa Romeo 164 2.5TD
                        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Средния разход на 2.0Турбо е 11/100 по ИЦС-а..Като карам 60% извънградско 40% градско с 100-110.До няколко дена ще приключа и с монтажа на газовата и ще ти кажа колко ще харчи на газ.
                          Проблемен двигател е 2.0Туин Спарк 155к.с.
                          Ясно. 11/100 (среден) е идеален разход за мотор 205 коня!!!
                          П.П.: Колега, ако наистина караш със 100-110 в града, не ми се мисли, колко пари оставяш на месец по палки и камери... Иначе благодаря много за инфото!

Comment

100-110 извънградско.Градско около 60-70 на моменти.Карам нормално, не пенсионерската, не и спортно.И според мен разхода е много добър за този двигател.

Тази кола ли ще гледаш? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...676&f1=details
                            Last edited by Boby; d.m.y г., 13:23.
                            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Щом със 100-110 гори 11/100, представям си ако я караш как' си требе, какво ще е ...
                              П.С. Стига с тоя форум, стягайте се за среща .

И за да не е офф и да не бъда заслужено изтрит, колега, виж тези обяви:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...RT&tabNumber=2

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...T&pageNumber=1
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

100-110 извънградско.Градско около 60-70 на моменти.Карам нормално, не пенсионерската, не и спортно.И според мен разхода е много добър за този двигател.

Тази кола ли ще гледаш? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...676&f1=details
                                Не, колега, колата се намира в Германия!

---------- Post added at 15:10 ---------- Previous post was at 15:05 ----------

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                                Щом със 100-110 гори 11/100, представям си ако я караш как' си требе, какво ще е ...
                                П.С. Стига с тоя форум, стягайте се за среща .

И за да не е офф и да не бъда заслужено изтрит, колега, виж тези обяви:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...RT&tabNumber=2

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...T&pageNumber=1
                                Тази първата ми попадна и на мен, но още не съм ходил да я гледам. Втората е извън "покупателния ми радиус"...

Comment

Working...
                                X